Vallikäärus ilmub välja salapärane kirst

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Lavahirmu ei saa olla, kui su vanemad on näitlejad,” teatab Arabella Anderson elutargalt. Herman Avandi on talle sõber päriseluski.
“Lavahirmu ei saa olla, kui su vanemad on näitlejad,” teatab Arabella Anderson elutargalt. Herman Avandi on talle sõber päriseluski. Foto: Urmas Luik

Herman Avandi ja Arabella Anderson on kaks lustlikku last ja mis kõige tähtsam: nad on sõbrad, kes leiavad ema-isa ja vanaema-vanaisaga pimedal augustiõhtul Pärnu Vallikäärust salapärase kirstu.

Kuidas see kirst sinna sai ja mida kõike kummalist see sisaldab, selgub vabaõhuetenduses “Saja-aastane öö”, milles teeb kaasa üle 700 esineja – enamik neist Pärnumaa rahvatantsijad, aga ka rahvamuusikud, kaitseliitlased, akrobaadid ja tuleneelajad. Ja muidugi Pärnu oma näitlejad ­Laine Mägi, Jüri Vlassov, Ago Anderson ja Liis-Katrin Avandi.

Vallikääru aasal ärkavad 20. augusti kuuvalgel ellu mütoloogilised tegelased ja erilised lood, millest igaüks miskitpidi seotud eestlaseks olemisega. Kas salapärane kirst ilmub veest või maa seest, pole veel teada. Igatahes ehitati eile üle vallikraavi puidust ujuvsilda ja Hermanil-Arabellal tuli juba siis, kui väljas laiutasid paksud lumehanged, silmad lahti, sukelduma õppida.

Pärani silmi ulbivad lapsed vetikate vahel “Saja-aastase öö” plakatil ja kuna õues paukus tol päeval pakane, tehti seda laste jutu järgi hoopis Koidula ujulas. Noored näitlejad möönsid, et pärast neil silmad natuke kipitasid, ent siis ei osanud nad arvata, et ees ootab veel põnevam ja nii grandioosne lavastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles