Elamusjooksul silgatakse uuenenud rajal

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhla-Rotiküla elamusjooks toimub kolmandat korda.
Uhla-Rotiküla elamusjooks toimub kolmandat korda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti taasiseseisvumispäeval ehk 20. augustil toimub juba kolmas Uhla–Rotiküla elamusjooks.

Kui kahel eelmisel aastal kulges Häädemeeste vallast Uulu staadionilt algav ja Pärnus Raeküla staadionil lõppev jooks suures osas maastikul, siis selleks aastaks on raja mõlemas otsas ehitatud usinalt kergliiklusteid, kus uuenenud jooksurada kulgeb.

Keskpäeval algaval 11 kilomeetri pikkusel põhidistantsil on kavas ka teatejooks, matk ja kepikõnd. Nii Uulu staadionil kui Raeküla staadionil toimuvad lastejooksud.

Korraldajad ootavad elamusjooksule üle 400 suure ja väikese spordisõbra.

Kolmandat korda toimuva jooksu osalised saavad tänavu meeneks valge medali. Seega saavad need, kes on teinud kaasa kahel eelmisel jooksul, Eesti taasiseseisvumispäeva puhul kokku sinimustvalge komplekti, sest eelmistegi elamusjooksude auhinnad olid kujundatud meie rahvuslipu värvides. 

Uhla–Raeküla elamusjooksu idee sündis kaks aastat tagasi ja seda soovist jätkata Pärnu kahe staadioni jooksu traditsiooni, mille stardipaigaks oli Raeküla staadion, kuid millest Uhla–Rotiküla elamusjooksul sai finišipaik.

Samuti seob Pärnu Raeküla linnaosa ja Häädemeeste valda perekond Pätsi lugu. Selle pere liikmed on oluliselt mõjutanud mõlema kogukonna ja piirkonna arengut. Nii tekkiski korraldajatel soov kinkida Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli künnisel üks tervislik ja Pätside radadel liikuv traditsioon.

Kindlasti peitub jooksu omanäolisus nimevalikuski, kus nii stardi- kui finišipaigana on kasutusel ajaloolised kohanimed, mida tänapäeval enam registritest ei leia. Nimelt kandis Uulu kunagi just Uhla nime ja Rotikülaks nimetati Raeküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles