Galerii: Vaprus tekitas Levadiale peavalu, kuid tiitlinõudleja võttis lõpuks oma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond andis Eesti meistriliiga 23. vooru mängus meistritiitli eest heitlevale Tallinna FCI Levadiale kõva lahingu, kuid pidi mängu lõpuks leppima nulliga nii tabelis kui ründeosakonnas.

Pärnakate plaan oma värava ümbrus lukku keerata töötas peaaegu tunni jagu. Oma platsipoole tihedalt mehitanud Vaprad Karud lubasid Levadia enda karistusala ümber keerutada ja tsenderdusi kasti saata, kuid külalistel ei tekkinud surmkindlat skoorimisvõimalust.

Levadia mängijad ja treenerid muutusid selliste sündmuste käigu üle juba närviliseks ning valjuhäälseid arvamusi ja kommentaare sadas nii omakeskis, vastaste kui kohtuniku aadressil.

Õnn jättis Pärnu maha 59. minutil, kui ühel harval kontrarünnakul vastaste karistusala lähistel pall kaotati. Levadia nõelas teravalt vastu, harutades pärnakate kaitse lahti ja tagumise posti juurde jõudnud Markus Jürgensonil oli lapsemäng vasakult äärelt tulnud tsenderdus võrku koksata.

Mängu saatuse otsustas 74. minutil Levadia ründaja Roman Debelko, kel karistusala keskelt meestesummast õnnestus pall Vapruse väravasse sokutada.

Mängujoonist ründavamaks muutnud pärnakad ei suutnud sündmuste käiku enam pööret tuua ja kogenud vastane sai mängu lõpus veel kahe värava ja 4:0 võidu üle rõõmustada.

Pärnu Vapruse peatreener Indrek Zelinski ütles, et matši eel seatud eesmärk madalalt kaitsta ja vastastelt tegutsemisruum ära võtta töötas hästi. „Mängijate ülesanne oli vastaseid värava lähedale mitte lasta ja sellega said nad väga hästi hakkama. Ohtu tekitasid vaid tsenderdused, mis on alati fifty-fifty olukorrad,” seletas ta.

Treeneri hinnangul on meeskonna kaitsemäng hooaja jooksul kindlamaks läinud ja hea töö eest jagus mängijatele tal kiidusõnu tänagi. „Mängijatele peaks andma kinnitust, et nende töö on hästi tehtud ja kõik toimib. Vastased muutuvad järjest häälekamaks,” lausus Zelinski.

Pärast kaheväravalisse kaotusseisu jäämist muutis Zelinski mänguformatsiooni 5-4-1 pealt 4-4-2-le, et rünnakule jõudu juurde saada, kuid see ei toonud tulemust. „Kui oled kahe väravaga taga, ei ole vahet, kas kaotad 0:2 või 0:4. Me ei ole veel valmis Levadia-suguste meeskondade vastu selle formatsiooniga mängima,” tõdes peatreener. „Viimased kaks väravat tulidki selle pealt. Olime haavatud ja haavatavad.”

Järgmisena mängib Pärnu meeskond tuleval laupäeval Nõmme Kaljuga.

„Tuleb raske mäng, Kaljul on hoog sees,” ütles Zelinski. „Et hea tulemus saada, peab mängijatel olema tahet ja võitluslikkust. Minu arvates on seda hooajaga juurde tulnud. Oleme töö hästi teinud, kui suudaksime sellistes mängudes punktigi teenida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles