Galerii: pime Vallikääru aas täitus sadade tantsijatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Te olite väga tublid ja homme me ei tee enam proove!” lausus lavastaja Kaili Viidas üle 600 tantsijale ja näitlejatele täna südaööl Pärnus Vallikääru aasal prožektorite valgel, kui kahetunnine vabaõhulavastuse “Saja-aastane öö” peaproov seda vaatama tulnud rahvahulga toetusel oli lõpule jõudnud.

Inimesi käis juba eile õhtul läbimängu vaatamas nii palju, et peale istekohtade olid kaetud kõik puude- ja põõsastealused murulapidki.

Tantsupeo-vabaõhulavastuse peaetendus algab täna kell 22 ja see on pärnumaalaste suurim kingitus 100aastasele Eesti Vabariigile, olles uudne sellegi poolest, et varem pole Pärnumaa tantsupidu ööpimeduses tehtud. Lavastuse osana tulevad esitusele Pärnumaa pärimusel põhinevad rahvamuusikatöötlused ja tantsud, mis loodi etenduse tarbeks konkursiga. Kaasa teevad kaitseliitlased, tuletantsijad ja näitlejad Laine Mägi, Jüri Vlassov, Liis-Katrin Avandi, Ago Anderson, Arabella Anderson ja Herman Avandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles