Galerii: seltskond ujumisfänne võttis Pärnus ette kahe silla retke

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligemale 40 ujumisfanaatikut võttis täna ette nelja kilomeetri pikkuse ujumisretke Papiniidu silla juurest Kesklinna sillani, paarkümmend ujujat läbis veidi üle kilomeetrise distantsi Pärnu sõudeklubist Kesklinna sillani.

Neljandat korda toimunud ujumisretkel osalejad astusid vette lausvihmas. Tunni ja 25 minuti pärast esimesena Kesklinnas silla juures punasele vaibale astunud pealinna mees Jaanus Kaska ütles, et viimane kilomeeter läks üsna raskelt, sest puhus vastutuul ja voolgi oli mere poolt jõkke.

“Lõpu poole oli mõni külmem hoovus,” jagas Kaska muljeid. Eelmistel aastatel on kiiremad läbinud sama vahemaa veidi alla tunniga.

Pärnu ujumistreener Artur Tikkerbär, kes täna võttis ette lühema distantsi, ütles, et vastuvoolu liikuda oli paganama raske. “Sõudebaasist sillani on veidi üle kilomeetri, aga mina ujusin seda niisama kaua kui tavaliselt kaht kilomeetrit,” rääkis ta. “Pikema maa ujujatel on lõpp väga raske.”

Paar sõudeklubis starti läinut loobuski pärast mõningast ponnistamist lõpuni rühkimast, sest mis sa ujud, kui vastuvoolus edasi ei liigu.

Sillast sillani ujujatest astus kõige nobedama naisena veest välja Pärnust pärit Merle Vantsi.

“Teil oleks täna vees mõnusam kui siin kalda peal,” tervitas ta paduvihmas kaasaelajaid.

Veetemperatuur oli 20 kraadi, õhusooja samal ajal 17 pügalat.

Finišis ootasid ujumissõpru kuum tee ja snäkilaud.

Kahe silla ujumist korraldavad Pärnu talisuplejate selts ja ujumisklubi Uca. Tänavu oli osalejaid kõikjalt Eestis.

Retke üks korraldajatest Tõnu Kütt märkis, et kahe silla ujumisele suurt reklaami enne ei tehta, sest siis võivad starti kippuda need, kellele distants pole jõukohane. “Lihtsalt ujumisoskusest ei piisa. Selleks, et jões sillast sillani ujuda, tuleks samasugune distants enne läbi proovida, et olla kindel, kas see on ikka kontimööda. Meil on juhtunud, et ujuja on tulnud juba Papiniidu silla lähistel paati aidata, sest ta ei liikunud vastuvoolus edasi,” lausus Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles