Rannastaadioni kergejõustikuõhtul purustati tippude osalusel kuus areenirekordit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: Lilli Tölp

Pärnus Rannastaadionil rahvusvahelisel kergejõustikuvõistlusel hoolitses parima tulemuse eest Magnus Kirt, kes odaviskes võitis 84.43ga. Kuigi hiljuti EMil pronksi võitnud mehel jäi enda nimel olevast staadioni tippmargist meeter puudu, püstitasid muude alade sportlased kuus Pärnu areeni rekordit.

Kõrgetasemelisel mõõduvõtul andis täismajale esiti enim põhjust häälepaelad valla lasta kettaheitja Gerd Kanter, kuniks magustoidu ehk viimasena pakuti pealtvaatajatele odaviskevõistlust, mille peaesineja oli Kirt.

Tõrvast pärit spordimees viskas stabiilselt ja tõestas, et on endiselt heas vormis: 82.70 - 84.07 - 82.49 - 83.54 - 84.43 - 84.34. Teise koha pälvis Tanel Laanmäe, kes parimal katsel sai kirja 78.54.

Ühtlasi tõestas Kirt, et ta pole papist poiss. Nimelt võistles ta kõigest päev varem Teemantliiga etapil Inglismaal Birminghamis, kus 85.31ga saavutas kolmanda koha. EM-pronks on ületanud nüüd 83 meetri piiri juba 12 võistlusel järjest.

“Täna oli (Inglismaal, M. P.) kella poole neljast äratus, kuuest hommikul lennuki peale, kindlasti see jättis mingi jälje,” märkis Kirt pärast üleeilset Pärnu võistlust Teemantliiga etapi kohta.

Odaviskaja jäi seeriaga rahule, kuid sõnas, et i-le jäi täpp panemata. “Viies katse tundus täiesti okei olevat,” andis Kirt mõista, et soovinuks veel enamat. “Kaks päeva järjest normaalne tulemus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles