Pidu läbi, linn toibub suurüritusest jõudumööda

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festivali väisanud vahvad vanakesed panid laupäeva hilisõhtul rannas püsti omapärase mini-Weekendi.
Weekend Festivali väisanud vahvad vanakesed panid laupäeva hilisõhtul rannas püsti omapärase mini-Weekendi. Foto: Konstantin Sednev

Armas Pärnu kuurort on suikunud unele. Kümned tuhanded hedonistid ja joviaalselt hõiskavad valju muusika ja kõige muu suurüritusega seotu nautlejad on möödanik. Pärast kolmeks päevaks naasnud päikest ja suvekuumust – millega korraldajatel ja pidutsejatel vedas hullumoodi! – oli halliks tõmbunud taevas ja vihmasabin nagu märk peojärgsest pohmellist.

Veel eile hommikulgi meenutasid siin-seal raju möllu klaasikillud ja prügi, mida polnud jõutud veel ära koristada. Jõudumööda linn aga toibub: võrreldes vahetult pärast pidu nähtuga oli vaatepilt eilseks üsna viisakas. Nagu märkis Pärnu abilinnapea Rainer Aavik, on Weekend Festivali algusest saati mitukümmend inimest linna puhtuse nimel vaat et terve ööpäev pingutanud.

Ehkki linna puhtus ei jää Aaviku vastutusalasse, sõitis abimeer igal peojärgsel hommikul kella kaheksa ja üheksa vahel ranna ja südalinna põhitänavad jalgrattaga läbi. Tema hinnangul on olukord olnud kogu aeg võrdlemisi hea. Kus tarvis, on ta linna heakorrateenistust silma jäänud prügist teavitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles