Galerii ja video: ministrid istutasid Häädemeestel tammi ja lõid lastega muruplatsil tantsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häädemeestel oli tänane hommik rahvarohke, vallamaja juures ootasid kohalikud, millal valitsuse liikmed eesotsas peaminister Jüri Ratasega saabuvad ja istutavad päikese ja vihmaga vahelduva ilmaga 15 tamme. Igaüks ühe.

Hommikul teel Tallinnast Riiga kahe 100 aasta juubelit tähistava riigi valitsuse istungile Läti rahvusraamatukogus peatusid ministrid eesotsas peaminister Ratasega Häädemeeste ajaloolise vallamaja juures, et Eesti Vabariigi juubeliaastal täita tähtis ülesanne: panna kasvama 15 tamme.

Kohallikud olid elevil, Häädemeeste keskkooli viiendasse klassi minevad poisid-tüdrukud tegid laulu- ja tantsuproovi ning kui buss tähtsate külalistega saabus, laulsid Häädemeeste ülistuslaulu.

Peaminister pöördus kohalike poole lühikese tervituskõnega ja tänas võimaluse eest Eesti Vabariigile väga olulisel juubeliaastal istutada Häädemeestel valitsuse igal liikmel tammepuu.

Jõgevamaalt OÜ Pruuli Puukoolist toodud seitsmeaastased ja paarimeetrised tammehakatised ootasid valmiskaevatud istutusaukude juures nagu ka töökindad, labidad ja kastekannud. Tööle andsid ministrid hoogsalt pihta ja igal neist oli abilinegi.

Häädemeeste vallavanem Karl Tölp kinkis peaministrile ühinemiseelse Tahkuranna valla 25. aastapäevaks koostatud raamatu ja iga minister sai tänutäheks uue valla sümboolikaga kruusi.

“Mu isamaa armas” muusika saatel palusid lapsed ministrid tantsuringi ja järjekordsest vihmsasabinast hoolimata keerutati muruplatsil ringis.

Tähtsat päeva jääb meenutama foto valitsuse liikmete, Häädemeeste valla volikogu liikmete, esinenud õpilaste ja kohaliku lasteaia mudilastega 1911. aastal vallamajaks ehitatud ja haldusreformi järel Häädemeeste valla teeninduskeskusena töötava maja trepil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles