EKRE ei saanud skandaalse Lihula samba korrastamise luba (25)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestusmärk teises ilmasõjas Saksa poolel sõdinud eestlastele viidi Lihulast minema 2004. aasta 2. septembril.
Mälestusmärk teises ilmasõjas Saksa poolel sõdinud eestlastele viidi Lihulast minema 2004. aasta 2. septembril. Foto: Toomas Huik

Enne kohalike omavalitsuste valimisi lubas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Lääneranna osakond hakata taotlema skandaalse bolševismivastase monumendi tagasitoomist Lihula kalmistule. Augustis tehti ots lahti ja partei küsis vallalt luba mälestusmärk korrastada, paraku ta seda ei saanud.

Lääneranna vallavolikogu rahvuskonservatiivist liige Meelis Malk esitas vallale taotluse, saamaks luba korrastada Lihula kalmistul mälestusmärk “60 aastat Eesti kaitselahingutest”. Samuti sooviti paigaldada sambale uus graniitalus ja uuendada aluse kõrval teabetahvel.

Samuti tahtis erakond sõlmida vallaga lepingu, et mälestusmärgi ala edaspidi püsivalt hooldada. Alternatiivina nähti, et vald eraldab platsi EKRE-le pikaajaliseks sihtotstarbeliseks kasutuseks.

Valla esindajadki ei andnud kommentaare ja viitasid vaid ametlikule vastuskirjale, millest selgub, et kõige soovitu tarvis ei saa omavalitsus paraku luba anda ega ala hoolduslepingutki sõlmida. Põhjusi on mitu, millest vahest märkimisväärseim asjaolu, et mälestuskivi “60 aastat Eesti kaitselahingutest” Lihula kalmistul tegelikult enam ei paikne.

Kommentaarid (25)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles