Veider tantsustiil sõidutab chicagolased suvisesse Pärnu

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chicagos elavaid April Lynni ja Adam Rose’i võluvad Pärnus ilusad hinged ja meri.
Chicagos elavaid April Lynni ja Adam Rose’i võluvad Pärnus ilusad hinged ja meri. Foto: Mailiis Ollino

Nii nagu inimesed on aastatuhandetega arenenud tänu rändamisele paigast paika, võtavad ameeriklased igal aastal nomaadide kombel ette retke Pärnusse. Sest Pärnu ja performance sobivad hästi kokku ja juba ammu pole üllatus, et siin näeb tipptasemel tegevuskunsti.

Sellel aastal Augustiunetusega samal õhtul korraldatud Diverse Universe’ilt võis vaataja leida Chicagos elavad April Lynni ja Adam Rose’i, kes moodustavad koosluse Antibody Corporation. Lynn esines Pärnus kolmandat, Rose juba neljandat aastat. Ameeriklaste jõulised ja põneva koreograafiaga taideetendused paistavad silma ega unune.

Pärnu publik nägi 12. versiooni performance’ist “LASH” – see koosnes muusikast, liikumisest ja nende leiutatud keelest, mida autorid kutsuvad “lashtekiks”.

“Väljamõeldud keele tähed olid joonistatud mu kehale ja maalitud mustale paberile, mis oli mässitud ümber puu,” kirjeldab Rose performance’it.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles