Vollepoiste teekond EMil lõppes veerandfinaalis

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Tammearu.
Märt Tammearu. Foto: cev.lu

Suvepealinlane Märt Tammearu, kes 17aastasena mängis vägevalt juba lõppenud võrkpallihooajal meeste seas, saavutas paarilise Timo Ander Lõhmusega Tšehhis Brnos U18 rannavolle Euroopa meistrivõistlustel viienda koha.

Eesti poisid võitsid alagrupiturniiril kõik kolm matši ja pääsesid 16 parema hulka. Seal alistati tšehhid 2:0.

Veerandfinaalis tuli pärast pikka ja tasavägist mängu 1:2 (35:33, 19:21, 8:15) alla vanduda hiljem Euroopa meistriks tulnud rootslastele Jonatan Hellvigile - David Ahmanile.

Eesti duo treener Karl Jaani jäi hoolealuste esinemisega kokkuvõttes rahule. “Olen Märdi ja Timo üle väga uhke! Poisid mängivad kõrgel tasemel rannavõrkpalli,” rääkis loots ja kinnitas, et veerandfinaalis oli Eesti paaril võimalus. “Veerandfinaali kaks esimest geimi olid väga emotsionaalsed: võitsime esimese 16:20 kaotusseisult, teises ajasime ka vastast taga ja lõpus pääsesime 18:17 ette, aga mängu lõpetada ei suutnud. Vaimselt oli väga raske kolmandat geimi mängida ja kahjuks lõid seal välja meie nõrgad küljed. Olime edule aga väga lähedal ja see lisab poistele kindlasti motivatsiooni. Tuleb edasi pingutada, küll siis võidud ka tulevad.”

Lõppenud hooajal esindas Tammearu saalivõrkpallis Pärnu tiimi, kuid tulevaks hooajaks suundub Tartu Bigbanki.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles