Eksperdid soovitavad rajada UKMi Pärnu jõe paremkaldale

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakutud asukohad Vana-Pärnu otsas kolmnurksel neemel (vasakul) ja Siimu silla ja Japsi kai vahelisel krundil (paremal)
Pakutud asukohad Vana-Pärnu otsas kolmnurksel neemel (vasakul) ja Siimu silla ja Japsi kai vahelisel krundil (paremal) Foto: Mailiis Ollino

Pärnu uue kunsti muuseumis (UKM) toimus ekspertide osalusel arutelu, mille eesmärk oli leida linna arengukavasse võetud muuseumile uus asukoht. Otsus kaldus Pärnu jõe paremkalda kasuks, kus veel leidub kasutuseta krunte, nii elavdaks muuseum Ülejõe ja Vana-Pärnu linnajao majandustki. Kuid seni pole teada, kust tuleks hoone ehituseks raha, sest linn on öelnud, et raha on mõeldud toetamaks kas Läänemere kunstisadamat või UKMi.

Linnavalitsus lisas Pärnu linna arengukava 2035. aastani investeeringute ossa UKMi hoone rahvusvahelise arhitektuurikonkursi korraldamise ja ehitise rajamise, kuigi praegu veel nulleurose eelarvega. 

UKMis toimus ajurünnak, et leida hoonele atraktiivseim koht, kuhu rajada Pärnule märgilise tähtsusega ehitis. Kohale tulnud eksperdid valisid parimaks paigaks Pärnu jõe paremkalda Sauga jõe suudme lähedal, et laiendada linna keskust ja elavdada sealkandis kultuuri ja majandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles