Kohalik välejalg seljatas elamusjooksul nii olümpiavõitja kui kunagise vutikoondislase

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmas Uhla–Rotiküla elamusjooks vääris igati oma nime: appi tõttas ilmataat, kes kallas taevast pangede viisi vett, mis liikumisharrastajate rõõmsate nägude järgi pakkus neile vaid naudingut.

Kui kahel eelmisel aastal kulges Häädemeeste vallast Uulu staadionilt algav ja Pärnus Raeküla staadionil lõppev rada suuresti maastikul, siis selleks aastaks oli raja mõlemas otsas ehitatud usinalt kergliiklusteid, kus joosti.

Eesti taasiseseisvumispäeval kogunes 11kilomeetrisele põhidistantsile, samal ajal toimunud lastejooksudele ja käimisretkele üle 200 liikumissõbra.

Pika distantsi võitis kohalik spordimees Karl Mäe ajaga 35.53 pea minutise edumaaga olümpiavõitja Andrus Veerpalu ees. Poodiumi madalamale astmele platseerus Martin Tarkpea, kes edestas Raio Piirojat nelja sekundiga. Naiste esikolmiku moodustasid Jaana Õunaid, Anu Teppo ja Klarika Kuusk.

“Elamusi oli küllaga,” võttis 24aastane võidumees jooksu kokku. “Rada oli hästi huvitav: igasugu pinnakatted oli esindatud. Asfaldiosa oli hea sirge, kus sai hästi kerida.”

Mäe tegi jõudude vahekorra selgeks kohe jooksu alguses. Kuigi ülikõrget tempot ta peale ei pannud, ei tulnud talle keegi järele. “Põhimõtteliselt jooksin kogu tee üksi,” rääkis SK Altiuse ja Pärnu spordikooli sportlane, kellele kodumaakonna jooksudel osalemine on auasi. “Pooleks ma end jooksma ei hakanud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles