Galerii: reservohvitserid mälestasid Toris Eesti eest võidelnuid

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti reservohvitseride kogu (EROK) mälestas 20. augusti taasiseseisvuspäeva jumalateenistusel Tori sõjameeste mälestuskirikus iseseisvuse eest võidelnuid ja pani pärjad kiriku juurde Püha Jüri monumendi jalamile. Teiste seas oli kohale tulnud ekspeaminister ja reservohvitser Taavi Rõivas.

Kaitseväe peastaabi ülem kindralmajor Martin Herem, kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili ja EROKi esimees major Andre Lilleleht andsid üle auastmetunnused kevadel reservohvitseride kursuse lõpetanud vastsetele ohvitseridele.

“Täna auastme saanud reservohvitserid viivad riigikaitseteadmisi kõigisse riigi struktuuridesse ja valdkondadesse. Peale sõjaaja reservi ettevalmistamise on reservohvitseride kursusel roll riigikaitselise teadlikkuse tõstmisel,” ütles kindralmajor Herem äsjastele reservohvitseridele.

Lillelehe ütlust mööda on noored reservohvitserid viimastel aastatel aktiivselt kaasa löönud 1. jalaväebrigaadi ja kaitseliidu üksuste väljaõppes ning osalevad kõigil olulisematel õppustel. “Reservohvitseride senisest laialdasem kaasamine brigaadide ja muude allüksuste väljaõppesse on nii kaitseväe kui ka reservohvitseride ühenduse järgmiste aastate olulisim ülesanne,” lausus Lilleleht.

Peale mälestustseremoonia lihviti möödunud nädalavahetusel kaitseväe toetuse väejuhatuse abil reservohvitseride laskemeisterlikkust.

Reservohvitseride kogul on see traditsiooniline ettevõtmine, kuhu kogunetakse igal aastal taasisesesvuspäeval reservohvitseride suveseminari ajaks ja mälestatakse Eesti eest võidelnuid. Reservohvitseride kogu Pärnu osakond on Tori kiriku taastajate ühenduse liige.

Monument “Püha Jüri võitlus lohega” ehk “Kurjus saab ära võidetud” on püstitatud vabadussõja võidu ja Eesti taasiseseisvumise auks ning avati 20. augustil 2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles