Pelgalt toetusega koolikotti ei täida

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Vabson läheb sel aastal Pärnu Mai kooli esimesse klassi. Ema sõnul kulub kõige rohkem raha rõivastele ja jalatsitele, sest vaja on näiteks lühikest ja pikka dressi, vahetusjalatseid ja palju muud. 
Richard Vabson läheb sel aastal Pärnu Mai kooli esimesse klassi. Ema sõnul kulub kõige rohkem raha rõivastele ja jalatsitele, sest vaja on näiteks lühikest ja pikka dressi, vahetusjalatseid ja palju muud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaa kõik seitse omavalitsust maksavad esimesse klassi astujatele ranitsatoetust, mille suurus jääb 65 ja 200 euro vahele, perede kulud on aga sageli märksa suuremad, sest peale koolitarvete tuleb hankida näiteks spordirõivad ja igapäevane kooliriietus. 

Tiina Vabson, kelle poeg Richard läheb sel sügisel Pärnu Mai kooli esimesse klassi, hakkas mõtteis kooliminekuks valmistuma juba viimasel lasteaia-aastal, sest peret ootab ees suur elumuutus. „Mai lõpus oli koolis lastevanemate koosolek ja sealt anti kaasa põhjalik infovoldik vajalike õppevahendite nimekirjaga,” rääkis Vabson.

Pereema sõnutsi kulus kõige enam raha rõivastele ja jalatsitele, näiteks lühike ja pikk dress sportimiseks, spordi- ja vahetusjalatsid, pidulik riietus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles