Kodulinna sõudeklubid jäid ühele pulgale

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu mullugi võitsid Kalevi sõudekeskuse neiud kaheksa­paadil Eesti meistritiitli.
Nagu mullugi võitsid Kalevi sõudekeskuse neiud kaheksa­paadil Eesti meistritiitli. Foto: Koidu Killing

Ehkki Pärnu jõel Eesti noorte ja alla 23aastaste sportlaste meistritiitlite nimel võistelnud sõudjad ja neile kaldal kaasa elanud said küüsi närides närvitseda justkui õõvarit vaadates, kuna lõbusõidulaev kippus võistlusrajale, ei jäänud medalid jagamata. Nimelt kogunes nädalavahetusel Pärnu mõlema sõudeklubi arvele 15 autasu.

C-klassi noored pingutasid kilomeetri ja neist vanemad kaks.

Suvepealinna edukaimana noppis Pärnu sõudeklubi noor Greta Jaanson viis medalit: neli kuldset ja ühe pronksi. “Tema sõit oli tõesti võimas ja vägev. Aga kuna palju oli tiimitööd, siis sealt see edu tuli,” märkis tuleviku­lootuse treener Ingrid Võsu.

Olümpiasangar Jüri Jaansoni tütar võitis A-klassi neidude ühepaadil, alistades Pärnu Kalevi sõudekeskuse ­konkurendi Grete Alttoa, sama ea­klassi paarisaeru kahesel Annabel ­Aroniga, jättes teiseks kalevlannad ­Alttoa ja Irena Budanova. Paarisaeru neljapaadil krooniti Jaanson meistriks ühes klubikaaslaste Liisa Aunapuu, Kelli Järvoja ja Aroniga. Nad edestasid Kalevi kvartetti koosseisus Jane-Riin Nõmmsalu, Budanova, Kadri ­Vilbaste ja Alttoa.

Roolijata neljapaadilgi ­libisesid Jaanson, Aunapuu, Kreete Keersalu ja Aron teistel eest. Nelik üllatas treenerit. “Seal olid noored, kes said oma esimesed Eesti meistrivõistluste medalid, kohe kuldsed,” kiitis Võsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles