Vändra torupillinaised pidutsevad Kurgjal Metsatölluga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaadi tarvis Lydia Koidula sünnikoha lähistel põllul fotosessiooni teinud Linnutaja naised on enda teada Euroopa ainus naistorupilliansambel.
Plaadi tarvis Lydia Koidula sünnikoha lähistel põllul fotosessiooni teinud Linnutaja naised on enda teada Euroopa ainus naistorupilliansambel. Foto: Henry Pikkor

Teadaolevalt Euroopa ainus naistorupilli­ansambel Linnutaja tegutseb Pärnumaal ja on 40. aastapäeva lävel saanud valmis oma esimese CD. Sünnipäeva aga tähistab kollektiiv sünnikohas koos Kurgja talumuuseumi 70 aasta juubeli ja Metsatölluga.

“Plaadimõte tuli sellest, et meil nii suur number ette tuleb. Pelgalt kontsert tundus juba igav mõte sellise ­eaka koosseisu kohta. Mõtlesin: miks mitte jäädvustada osa lugusid ajaloosalve?” avaldas Merike Paberits, kes on Linnutaja naisi juhendanud viimased neli aastat.

Kevadel alustatigi Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia stuudios helitehnik Janar Paeglise abiga lugude salvestamist. Plaadi kujundas Kurgja juurtega noor kunstnik Jane Sipelga.

Läbinisti mehise Metsatölluga musitseerima satuti juhendaja sõnutsi ­tänu soodsale juhusele. “Kuna Metsatöll kutsuti muuseumi talupäevale esinema ja ma mõnda liiget sealt tunnen, tegin ettepaneku mängida mõnda lugu koos,” lausus Paberits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles