Kohalik loodusemees tahab luua uue poliitilise jõu (1)

Kristo Niglas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ornitoloog Mati Kose.
Ornitoloog Mati Kose. Foto: Mailiis Ollino

Kolmapäeval tuli avalikuks digimaailmale ja ökoloogiale keskendunud poliitiline liikumine, võimaliku erakonna üks eestvedajaid on pärnumaalane Mati Kose, kohalik ornitoloog, looduskaitsja ja fotograaf.

“Esialgu vaatame, millised tuntud inimesed meie mõtetega kaasa tulevad, kuid ei saa välistada minugi kandideerimist,” kostis Kose. Peale tema on loodava liikumisega seotud näiteks Artur Talvik ja Anzori Barkalaja.

Peamiseks eesmärgiks peab Kose uue poliitilise jõu üles ehitamist. Ta leiab, et praegu on õige aeg käised üles käärida. “Eesti ühiskond on mõttelaadilt kinni jooksnud,” rääkis loodusemees.

Kose sõnutsi tuleks riigijuhtimises enam kasutada nutikaid lahendusi ja Eesti kui digiriik on nõnda unikaalne nähtus, et tema hinnangul peaks seda rohkem esile tooma, samuti juhtide tähelepanu keskkonnale.

Näitena tõi Kose sellesuvise pika soojalaine, mis tema kinnitusel annab märku sellest, et ökoloogiline seis pole endine. ““Teeme ära” kampaania on olnud fenomenaalselt lihtne lahendus keskkonna teadlikkuse parandamiseks,” rääkis ta.

Poliitiline parem- või vasakpoolsus on pärnumaalase ütlust mööda iganenud. Ta soovib avatumat ühiskonda, kus olulised on inimesed ja loodus. “Tervitatav on poliitiline mitmekesisus,” sõnas ta.

Praegu ei soovinud Kose võimaliku nimistu teisi nimesid üles lugeda, kuna läbirääkimised alles käivad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles