Linn sai nõusoleku kasutada Tartu Kultuuriakna tarkvara

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna kultuuriportaal Kultuuriaken.
Tartu linna kultuuriportaal Kultuuriaken. Foto: Kuvatõmmis

Pärnu linnavalitsus on alustanud tööd selle nimel, et pikalt muutmata kultuuriportaal saaks uue näo ja sisu. Eeskujuks plaanitakse võtta Tartu Kultuuriaken, mille lähtekoodi kasutamiseks on Tartu linnavalitsus nüüd loa andnud.

„Eesmärk on esitleda infot külastajale atraktiivsemalt ja mugavamalt,” selgitas Pärnu linnavalitsuse kultuuritöö toimetaja Tõiv Jõul. „Kuna aasta-aastalt on kasvanud mobiilsete seadmete kasutajate arv, peab uus portaal olema kohalduva disainiga.”

Juuni lõpus esitati ametlik päring Taaralinna raele, et saada luba kasutada Kultuuriaken.tartu.ee veebiportaali lähtekoodi ja sel nädalal sealne linnavalitsus selle andiski.

Praegune linna kultuurielu tutvustav portaal Kultuur.parnu.ee töötab Typo3 platvormil ja on valminud ligemale kümme aastat tagasi. Uue portaali loomisega seotud tegevust ja ajakava alles täpsustatakse, kuid praeguse plaani järgi sõlmib linn Tartult sellesisulise loa saamisel arendus- ja hoolduslepingud otse tarkvaraarendajaga.

Tartu Kultuuriakna veebilehte värskendati eelmise aasta teises pooles, kui see sai tänapäevase sisu ja kujunduse. Portaali luues pandi rõhku tõhusale kasutatavusele: näiteks saab lehele infot sisestada ja seda jagada eesti, vene ja inglise keeles. Samuti lisati võimalus teavet kalendrisse paigutada ja toimumiskohti kaardirakenduselt vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles