Maakonna jahimehed on küttinud 29 metssiga

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:METSSIGA: VILJANDI, EESTI, 16JUL04 METSLOOMAD. LOODUS. METSSIGA er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01:METSSIGA: VILJANDI, EESTI, 16JUL04 METSLOOMAD. LOODUS. METSSIGA er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Juuli lõpu seisuga olid jäägrid küttinud 810 metssiga, millest Pärnumaal 29. Surnult leitud ja maetud oli 24 ning tauditunnustega hukatud üheksa isendit.

Enim on jahimehed küttinud kulte (216 isendit) ja emiseid (215) isendit. Kui juunis kütiti riigis 175 metssiga, siis juulis on jahti peetud mõnevõrra tagasihoidlikumate tulemustega: kütitud on vaid 151 looma. Aktiivseim oli sel aastal küttimine märtsis, kui lasti 339 metssiga.

13. augusti seisuga on Aafrika seakatku nakatunud 227 metssiga. Enim (73 isendit) on taudileide tuvastatud Saaremaal. Endiselt on ainukesena taudivabaks jäänud Hiiumaa. Seakatku leviku piiramise eesmärgil võib jahieeskirja järgi metsseale pidada aasta ringi varitsus- või hiilimis- või ajujahti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles