Kui kogu maailm tuleb tuppa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 23AUG18 Kodumajutus. Pildil perenaine Tiina Erala. Foto Urmas Luik
Pärnu 23AUG18 Kodumajutus. Pildil perenaine Tiina Erala. Foto Urmas Luik Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuidas mahutada ühte tuppa kaks hiinlast, kahemeetriste rastapatsidega tõmmu DJ Soomest, maailmakuulus Saksa trompetisolist, kolm Tšehhi koolitüdrukut, Eesti kunstnik ja Ameerika sõjaväelane? Väga lihtsalt: ikka järgemööda ja interneti abil. Majutusportaali kaudu jõudis kohale enamik mu selle suve külalisi, kellest kujunes värvikas ja kirev galerii.

Külalisi ei käi Pärnus ainult suvel. Jaanuari alguses tuleb ­Moritz, häbeliku olemisega noormees, kes on ametilt aednik. Seetõttu langevad tema puhkusereisid alati südatalvele. Sooja ahju kõrval taimeteed nautides räägime taimede imelisest maailmast ja kuna mina pole harjunud käed rüpes istuma ja vardad pooleli ­sokiga pihku võtan, läheb Moritz oma tuppa, kohmitseb seal natuke reisikohvri kallal ja naaseb... näpus vardad punasest lõngast kootud paarisentimeetrise proovi­lapiga.

“Mul oleks sellega natuke abi vaja. Mu pruut õpetas mind veidike meie Lapimaa reisi ajal, sest tema kudus kogu aeg, kui teel olime,” selgitab noormees ja maandub diivanile minu kõrvale. Palun tal näidata, mis ta oskab. Selgub, et ongi abi vaja: sellise varraste ega lõngahoiuga pole küll võimalik kududa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles