Pumpa ja ära vänta

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pump track
Pump track Foto: Karl Hütt

Kiiver pähe, kindad kätte, kaitsmed peale ja olingi valmis künkast alla sööstma. Kohe tekkis harjumusest tahtmine hoo saamiseks vändata, kuigi mulle olid sõnad peale loetud, et pump track’il tuleb kasutada hoopiski pumpamistehnikat ja väntamine pole oluline.

Tuli tõdeda, et ega väntamine tõepoolest erilist muutust kaasa toonud. Kuna esmasel sõit­misel ei vallanud õiget tehnikat, tundus, et teen liigutusi alati valel ajal, ja hoog kippus kaduma, siiski veeresin avaringi võidukalt lõpuni.

Saades järgmisteks ringideks pump track’i entusiastilt ja ala eestvedajalt Henri Kalmult kaasa veel õpetussõnu, ei olnud teisel ega kolmandal tiirul enam tahtmist kiiruse kasvatamiseks vändata, sest kulgesin raja lainetes üles ja alla. Just kulgemine on õige sõna, sest ülejäänud sõitjad ­tuhisesid mööda nagu postist.

Rada näis alguses lühike, kuid sõitma minnes oli see kuidagi pikk ja väsitav: ilmselt mõjutas seda tunnet asjaolu, et hoo saamiseks pidi töötama kogu keha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles