Pärnumaa rannad löövad lõkkele

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 27 august 2016 Pildil muinastulede süütamine Pärnu rannas.
Pärnu 27 august 2016 Pildil muinastulede süütamine Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna süttivad Eesti randades taas tuhanded lõkked, mis moodustavad veepiiril tulede keti, ühendades meid kaasmaalaste ja Läänemere naabritega. Muinastulede öö on “Eesti Vabariik 100” suvise peonädala kulminatsioon, mis kutsub inimesed koduranda lõket tegema, saamaks osa aastatepikkusest augustilõpu tavast.

Muinastulede öö märgib suve lõppu, mil suured ettevõtmised seljataha jäänud ja lähedased taas kokku kutsutakse. Muistsel ajal koguneti tule ümber, et vestelda tähtsatel teemadel, elada üle pime aeg ja oodata paadimeeste naasmist. Korraldajad innustavad seda tegema tänapäevalgi. ““EV 100” suvine peonädal toob inimesed kokku toredatel sündmustel. Täna on mõnus sumedas suveöös pere- või sõpruskonnana mereäärse lõkke ümber koguneda, et juubelisuve eredamaid elamusi omavahel jagada,” leidis “EV 100” programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles