Äikesetorm tõi päästjatele tööd

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Toomas Huik

Nädalavahetuse hakatuseks tõid maakonna päästjatele tööd möllanud äikesetorm, mis põhjustas kahjustusi kahele hoonele, ning liigse alkoholitarbimise tagajärjel tekkinud uljusega ujuma läinud mees Pärnu rannas.

Eile Pärnumaad tabanud äikesetorm tekitas maakonnas kahjustusi vähemalt kahele ehitisele. Kell 22.25 said päästjad väljakutse Kihnu valda Rootsikülla, kus välgutabamuse tagajärjel läks katki aken ja kahjustusi said hoone puitkonstruktsioonid. Päästjad reageerisid õnnetusele, kuid kustutustöid ei olnud vaja teha, sest tabamus tekitas vaid natuke suitsu ja tulekahju jäi tekkimata.

Kell 23.27 said päästjad aga väljakutse Tori valda Kuiaru külla, kus välgutabamuse oli saanud kõrvalhoone, mida käisid kustutamas nii Pärnu kui Vändra päästjad. Hoone hävis, kuid ära suudeti siiski hoida tule levik lähedal asuvale eluhoonele.

"Kui on teada, et ilmaennustus prognoosib lähenevat äikest, siis oleks mõistlik elektriseadmed vooluvõrgust eemaldada," ütles Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja Piret Seire. Sel moel on võimalik tormikahjusid ennetada.

Natuke enne kella kolme öösel kutsuti päästjad aga Pärnu Sunseti ööklubi juurde, kus oli otsustanud ujuma minna alkoholitarbimisest uljust saanud mees. Päästjad reageerisid ja läksid kohale, õnneks ei juhtunud seekord siiski midagi hullu ja mees ujus peagi tagasi kaldale.

"Päästjate kutsumine oli ettevaatav abinõu. On väga hea, et inimesed juhtumile reageerisid ja kutsusid päästjad igaks juhuks appi," rääkis Seire. "Alkoholijoobes inimene ei tohiks ujuma minna, samuti on ohtlik minna ujuma pimedas. Tegu oli rumala käitumisega. Nii purjus peaga kui pimedas ujumine võivad teinekord tuua kaasa traagilisi tagajärgi," kommenteeris pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles