Pärnu politseijuht turvalisuse mängul: Külateel sõitvad roolijoodikud esitavad absurdseid vabandusi (3)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri.
Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri. Foto: Raido Paurson

Eile Vahenurmes Pärnumaa külade võistlusmängu “Turvaline küla” avanud Pärnu politseijuht Andres Sinimeri andis ülevaate külaelu turvariskidest. Tema sõnutsi liiguvad külateedel tihti näiteks roolijoodikud, kes ei saa arugi, et on midagi valesti teinud.

"Üks joobes inimene, keda püüti takistada rooli istumast, teatas teistele: "Ega ma sõitma lähe! Ma lähen ju koju!" vahendas politsejuht Kodukandi otseülekandes anekdootlikke vabandusi. "Teine, korduvalt karistatud kodanik, kellel tungivalt soovitasin mitte enam sõita, küsis: "Jala lähen või?!"

Sinimeri ütlust mööda on selle aasta liiklusstatistika Pärnumaal kurb: viie aasta keskmisega võrreldes on tänavu liikluses hukkunuid neljandiku võrra rohkem. "Mullu oli meil väga hea aasta: samal ajal polnud ühtki liiklussurma," tõi ta esile. "Tänavuste ilusate suveilmadega on tõusnud liiklussagedus, samuti esineb ühiskonnas rohkem agressiivsust. Seda viimast peaks kindlasti vähendama, olema hoolivamad," rõhutas Sinimeri.

Samuti pani politseijuht avakõnes inimestele südamele, et roolis loobutaks nutitelefoni näppimisest. "Ka korraks ekraanile heidetud pilk võib kaasa tuua raske õnnetuse, sest ohuolukorrale ei jõuta küllalt kiirelt reageerida," kõneles Sinimeri.

Sinimeri kiitis "Turvalise küla" võistlusmängu, mille raames saavad külade võistkonnad panna proovile oma teadmised turvalisuses, läbides eri punkte, kus teadmisteproovi korraldavad politsei- ja piirivalveameti, kaitseliidu, naabrivalve, Punase Risti esindajad. Esimest korda pani võistlustelgi üles ka korraldaja, maakonna külaelu vedur Pärnumaa Kodukant. "Esikoha noppis Paikuse võistkond, teise koha sai võistlust võõrustanud Vahenurme ning kolmandaks jäi Pärnjõe küla võistkond," vahendas Pärnumaa Kodukandi juhatuse liige Tiina Heidemann.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles