Pärnu muuseumi näitus kandideerib disainiauhinnale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümnendal Eesti disainiauhindade konkursil kuulutati välja nominendid. Näitusedisaini kategoorias on tunnustamiseks esitatud kaks näitust, mida siiani õnnestub Pärnu muuseumis nautida.

Näitusel “Made in Pärnumaa” on väljas kõik, mis ainulaadne, oluline, eriline ja pärit just siitmailt ja kaugest minevikust tänapäevani. Kogu infot ja materjali esitletakse pappkastides.

Audru, Häädemeeste, Kihnu, Sindi, Tori ja Pärnu muuseumi koostöös ja Aleksandra Ehte kureerimisel valminud näitus on projektimeeskonna sõnutsi ood Pärnumaale ja siinse piirkonna loole. Välja on otsitud ligemale 100 tähtsamat või eripärasemat eset, tegu, suurkuju, teenust, sündmust, teost ja ütlust, millel on siiani tähenduslik roll Eesti rahva seas ja ajaloos.

Näitus “100 aastat inimeste kaitsel” põhineb aga ajaloolase Toomas Anepaio materjalidel prokuratuuri ajaloost ja töödest läbi aastakümnete. See on rändnäitus, mõeldud sobima igasse linna ja ruumi ning kõnetama kõiki Eesti elanikke. Väljapaneku visuaalne vorm lähtub prokuratuuri vapikilbi elemendist, mis sümboliseerib inimestele pakutavat kaitset. Visuaalse külje eest hoolitses disainiagentuur Velvet. Veebruarist Eestis rännanud näitus on jõudnud Tallinna, Narva ja Paidesse ning jääb Pärnusse 7. oktoobrini.

Esimest korda anti disainiauhinnad välja 2012. aastal Eesti disainerite Liidu, Eesti disainikeskuse, ADC*Estonia ja teenusmajanduse koja koostöös. 2018. aastal antakse välja Bruno tootedisaini auhind parima elukeskkondliku toote, parima elustiilitoote ja parima insenertehnilise toote disaini eest, ADC*E veebi- ja graafilise disaini auhinnad ning teenusedisaini auhinnad. Samuti tunnustatakse silmapaistvamaid noori kujundajaid auhindadega SÄSI ja Noor Püss. Laureaadid selguvad 14. septembril Eesti disainiauhindade galal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles