Eliisabetis esineb Pärnu ooperi orkester

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval esineb Pärnu Eliisabeti kirikus Pärnu ooperi sarjas “Abonement 007” Pärnu ooperi orkester. Kontserdil kõlavad Itaalia helilooja Giovanni Battista Pergolesi galantses stiilis “Stabat mater” sopranile, aldile ja keelpilliorkestrile ning Andrus Kallastu kvartett “Võõras” aastast 1989 autori seades keelpilliorkestrile.

Kvarteti loomiseks andsid impulsse kirev ja muutusterohke aeg 1980ndate lõpu Eesti ühiskonnas ning Albert Camus’ samanimeline romaan aastast 1942.

Esinevad sopran Kai Kallastu ja metsosopran Iris Oja. Pärnu ooperi orkestrit juhatab Andrus Kallastu. Sama kava esitatakse 5. novembril Tallinna Jaani kirikus.

Kai Kallastu esinemised on rõõmustanud publikut Eestis, Lätis, Saksamaal ja Soomes. Soprani repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ning väga suure hääleulatusega lauljana on ta olnud paljude Eesti heliloojate eksperimentaalsete teoste esmaesitaja.

Traditsioonilise klassikalise koolituse saanud lauljana naudib ta oma sõnutsi kõige rohkem bel canto-repertuaari esitamist. Kallastu on laulnud Repoo Ensemble’i, Reval Ensemble’i, Pärnu linnaorkestri ja mitme projektikollektiivi solistina.

Iris Oja on Eesti üks hinnatumaid noori lauljaid, kes on pälvinud rahvusvahelist tunnustust nii vokaalsümfooniliste suurvormide esitaja kui kammerlauljana. Oja töötas aastaid Eesti filharmoonia kammerkooris nii solisti kui rühmalauljana. Praegu laulab ta põhiliselt Eesti nüüdismuusikat viljelevas ansamblis Resonabilis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles