Pärnakad jätkavad edukalt Eesti esindamist

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Kõrnas (vasakul) koos lauluõpetaja Endla Murdiga Kaunases.
Karmen Kõrnas (vasakul) koos lauluõpetaja Endla Murdiga Kaunases. Foto: Erakogu

Pärnu Kunstide maja lauluneiu, 14aastane Karmen Kõrnas laulis end Leedu laulukonkursil oma vanusegrupis esikohale.

19.–24. oktoobrini olid Kunstide maja lauluõpetaja Endla Murd, Anne Uusna ja direktor Tiit Erm Leedus Kaunases rahvusvahelisel solistide ja ansamblite konkursil “Kaunase talent 2011”.

Murdi stuudiost osalesid konkursil Karmen Kõrnas ja Maret Palusalu, Uusna lauljatest Rael Rent ja Eliisabet Tiits.

Karmen Kõrnas pälvis esikoha oma vanuserühmas, kus osales 21 lauljat. “Seal oli kolm vooru ja tuli esitada kolm laulu. Pinget oli palju,” rääkis Murd.

Rael Rent sai kuuenda koha. Ülejäänud noortele oli konkurss tubli tulemusega esimene suurem esinemiskogemus: Eliisabet Tiits tuli omas vanuseklassis kaheksandaks ja Maret Palusalu üheksandaks.

Kokku oli neli vanuserühma ning finaali pääses igast vanuserühmast viis lauljat. Finaalkontsert toimus Kaunase klubis-kontserdisaalis.

Žüriisse kuulus 21 liiget, konkursil osales üle 100 laulja 20 riigist, teiste seas näiteks Malta, Iisrael ja Makedoonia. Pärnakad esindasid lauluvõistlusel ühtlasi kogu Eestit.

Endla Murdi laulustuudiol seisavad sel ja tuleval aastal ees esinemised Lätis, Rumeenias, Venezias, Makedoonias ja Venemaal.

Murd, kes ühtlasi on Pärnu Kunstide maja rahvusvahelise laulukonkursi “Kuldleheke” kunstiline juht, kutsus Leedu võistluse kümme paremat lauljat esinema tuleval aastal toimuvale Pärnu laulukonkursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles