Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Osho, “Küpsus”

Osho paneb meid mõtlema sellele, mida tähendab saada suureks, mitte ainult vanaks. Nii suhete kui isiklike soovide täitmisega seoses tuletab ta meelde naudinguid, mida võib anda vaid tõeline küpsus.

Noorusesse kiindunud kultuuriruumis, mis on otsustanud vanadust maksku mis maksab vältida, on lihtne eksida kõrvale elu sügavamast tähendusest ja eesmärgist: õitsengust isiklikus unikaalsuses ja küpsusest koos pühitsemise ja elurõõmsa hoiakuga.

Pilgrim.

Don Miguel Ruiz, don Jose Ruiz, “Viies kokkulepe: Tolteegi tarkuseraamat”

Raamatus tolteegi tarkused maailmale vahendanud don Miguel Ruiz ja tema poeg Jose Ruiz annavad värske vaatenurga neljale kokkuleppele ja lisavad viienda võimsa kokkuleppe: õpi kuulama seda, mis on sõnade taga. Tolteekide tarkused aitavad meil murda piiravaid teadmisi ja asendada need kokkulepetega, mis toovad isikliku vabaduse, õnne ja armastuse.

Pilgrim.

Andrew Curran, “Sohvalt püsti!”

Doktor Andrew Curran, nähes oma igapäevatöös, kuidas inimesed endale haigusi ja kannatusi põhjustavad, kirjutas raamatu, milles ta väga otsekoheselt jutustab liikumisvaeguse ja halbade harjumuste tagajärgedest.

Autor kutsub kõiki üles sohvalt püsti kargama, enne kui tervis käest ja elukvaliteet vilets. Ta kirjeldab, millised eluviisi vead kõige enam tervist laastavad, ja õpetab, kuidas neid vältida.

Ilo.

Daniel Domscheit-Berg, “Wikileaksi telgitagused”

2006. aastal tekkis meediamaastikule uus jõud nimega Wikileaks, vabatahtlike tööl põhinev ühendus, mis hakkas avaldama neile saadetud saladokumente. Suurem kuulsus tuli Iraagi sõda puudutavate dokumentide avaldamisega: äkitselt tsiteerisid Wikileaksi kogu maailma ajalehed ja telekanalid.

Sellest, kuidas see alguse sai, millisel teel info laekus, mil viisil üritati Wikileaksi tegevust takistada, kes olid inimesed selle taga, räägib Daniel Domscheit-Berg, Wikileaksi pressiesindaja ning organisatsiooni juhi Julian Assange’i lähim abiline 2010. aastani.

Tänapäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles