Video: Jõulumäe rattamaratonil andsid tooni lätlased

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäe rattamaraton 2016.
Jõulumäe rattamaraton 2016. Foto: Madis Sinivee

Tänavusel, 19. Jõulumäe rattamaratonil maksid lätlased kätte Balti Keti velotuuril tegusid teinud eestlastele: Gert Jõeääre puudumisel läks lõunanaabritele kolmikvõit.

60kilomeetrisel grand prix' distantsil, mis ühtlasi oli Estonian Cupi seitsmes osavõistlus, püsis peagrupp koos 20 kilomeetrit, seejärel panid lätlased oma paremuse koostöös maksma.

Finišis oli esimesena päral Oskars Muižnieks, teisena Ivars Prokofjevs ja kolmandana Dimitry Sorokin. Kolmele lätlasele järgnesid eestlased Caspar Austa, Sten-Erik Ottender ja Peeter Tarvis. Naistest oli kiireim Janelle Uibokand.

Võidumees jäi sõiduga rahule. “Ühel tõusul tegime ühe teise lätlasega väikse vahe sisse ja suutsime seda lõpuni hoida,” rääkis Muižnieks, kes finišis edestas kaasmaalast kolme sekundiga. “Teadsin, et minu lõpp on tugevam, ja kasutasin selle ära.” 

Parima eestlasena lõpetanud Austa pidi leppima neljanda kohaga. “Sõbrad aina naljatavad, et neljas ja neljas. Kui Sorokin minust finišis mööda läks, tuli endalgi naer peale, et jälle neljas,” tunnistas pronksimehega sama aja kirja saanud eestlane. “Aga jäin sõiduga rahule, eriti koha poolest, sest mul oli väga-väga raske. Esimeses pooles oli selline tunne, et jään maha, aga kannatasin ära.” 

Austa lisas: “Mulle on Jõulumäe alati meeldinud: ma ei tea, kui palju ma siin võitnud olen, aga Facebook tuletas meelde, et täpselt kuus aastat tagasi ma siin võidutsesin.”

Tänavune Jõulumäe sõideti tagurpidi: enne Ikla-poolne ring ja seejärel Uulu suunal, enne kui võistluskeskusse naasti.

46kilomeetrisel maratonil võidutses meestest Ivo Irbe ja naistest Maris Kaarjärv. 

Poolmaratonil (19 km) jõudis esimesena finišisse Joosep Veelmaa. Üldarvestuses kuuenda ja naistest teisena ületas finišijoone Pärnu Kalevi spordikooli noorrattur Laura Lizette Sander. Tema klubikaaslane Virgo Mitt oli kümnes.

Laupäeval kogunes Jõulumäele kõikide sõitude peale üle 700 rattasõbra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles