Pärnu taekwondo‘kad osalesid juunioride MMil

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul ääres koondise treener Kazbulat Šogenov. Paremal ääres koondise treener Robert Trofimov.
Vasakul ääres koondise treener Kazbulat Šogenov. Paremal ääres koondise treener Robert Trofimov. Foto: Erakogu

Valgevene pealinnas Minskis juunioride maailmameistrivõistlustel osales teiste seas kaks Pärnu taekwondo’kat. 

Pärnu taekwondo klubi esindasid kahekordne Euroopa meistrivõistluste medalist ja tänavune Euroopa karika võitja Anette Russ ja 2017. aasta EMi võitja Kamilla Velikopolje, kes mõlemad võistlesid nii sparringus kui kompleksharjutustes.

“Arvestades, et Anette paranes raskest jalavigastusest, mis ta sai suvisel treeninguperioodil, oli ta väga tubli. Kamilla aga kaotas viimase kümne sekundi jooksul ühe punktiga Jelizaveta Bolotenkole, kuna too kasutas taktikaliselt ära oma pikka kasvu,” rääkis Pärnu taekwondo klubi peatreener Robert Trofimov. Mõlemad võistlejad jäid oma kategoorias jagama 4.–8. kohta.

14–15aastaste vanusekategoorias kehakaalus kuni 55 kilogrammi  võitis Anette Russ kreeklanna Elleni Sougleri ja teises matšis alistas Anna Tšižova Venemaalt. Siis kaotas ta Ukrainast pärit Elizaveta Melnikovale, kes võitis kõik viis matši ja tuli maailmameistriks.

Eesti (punases kiivris) vs Ukraina (​5.34.57); Eesti(punases kiivris) vs Kreeka (6.47.17), Eesti (punases kiivris) vs Venemaa (7.15.00).

16–17aastaste sportlaste arvestuses kehakaalus kuni 52 kilogrammi võitis Kamilla Velikopolje Jaapanist pärit Iso Moekat, ent kaotas Jelizaveta Bolotenkole. Kompleksharjutuses alistas Velikopolje Serbia võistleja, kuid kaotas hiljem Jaapani esindajale.

Eesti (punases kiivris) vs Jaapan ​(18.37); Eesti (sinises kiivris) vs Venemaa (2.59.20).

Eesti koondis võitis ühe medali: Anni Ermel Tallinnast tuli kullale kehakaalus üle 65 kilogrammi. Osa võtsid sportlased 56 riigist. Eesti oli esitatud seitsme osalejaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles