PJK naiskond alistas viiendal katsel Flora ja sekkus tiitliheitlusse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PJK vs. Flora.
PJK vs. Flora. Foto: jalgpall.ee

Naiste jalgpalli meistriliigas mängiti laupäeval 16. voor, kui suvepealinnas läksid vastamisi tabeli esimene ja teine, Tallinna FC Flora ja Pärnu jalgpalliklubi (PJK).

Senistest meistriliiga vastasseisudest oli 4:0 ja 2:0 võidu noppinud Flora. Korra oldi sel aastal vastamisi Balti liigaski, kui mäng lõppes 2:1 florakate kasuks. Pealinlaste jõud käis PJKst üle ka hooajaeelses Superkarikas. Seega oli laupäevane mõõduvõtt sel hooajal juba viies omavaheline.

Küll olid mõlemad tiimid ilma jäänud liidritest: Itaalia klubisse Napoli Femminile suundusid Pärnu ründaja Kristina Bannikova ja Flora mängijad Eneli Kutter ja Lisette Tammik.

Pärnu treener Anastassia Morkovkina sõnas enne matši: “Mäng, mis otsustab, kas me peame seadma pilgud uuele hooajale või saame jätkata pingutamist Eesti meistritiitli nimel. Kuid selle kõige kõrval on tähtis mängu ilu ja oluline on igat hetke väljakul nautida!”

Õnneks ei pea pärnakad veel uuele hooajale mõtlema, sest viiendal katsel alistati Flora 4:1. Kahel korral oli täpne Olena Lymar, korra Laada Tereštšenkova ja Ulrika Tülp. Florakate eest skooris Maarja Saulep.

Viimase kaheksa aasta meistri suur võit tähendab seda, et eelmisel üheksal hooajal teiseks jäänud Flora edu liidrina kahanes kolme punktini. Ühtlasi katkes Pärnu Rannastaadionil Flora täisedu.

Naiste meistriliigas jääb mängida neli vooru. Pärnul seisab ees veel üks matš Flora vastu. Tiitliheitlust silmas pidades tuleb 13. oktoobril florakad vähemalt nelja väravaga alistada, et omavahelistes mängudes pealinlasi edestada.

Naiste Eesti meistriliiga tabel.
Naiste Eesti meistriliiga tabel. Foto: www.jalgpall.ee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles