Eesti parima täku nimi on Aksel

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti hobusekasvatajate selts omistas 2018. aasta Eesti täku tiitli Pihtla hobusekasvanduses sündinud ja Tori tallides elavale Akslile. Aasta täkku esitleb Karl Kallaste.
Eesti hobusekasvatajate selts omistas 2018. aasta Eesti täku tiitli Pihtla hobusekasvanduses sündinud ja Tori tallides elavale Akslile. Aasta täkku esitleb Karl Kallaste. Foto: Krista sepp

Tori hobusekasvanduses Eesti tõugu hobuste jõudluskatsetel omistati aasta täku tiitel Pihtla hobusekasvanduses sündinud ja Tori tallides elavale Akslile.

“Aksel on enim aretuses kasutatud täkkudest,” iseloomustas looma Eesti hobusekasvatajate seltsi tegevjuht Krista Sepp. “Hobune paistab silma hea iseloomu poolest ja on välimikult väga hea tüübiga Eesti täkk.”

Kokku esitleti Toris läinud laupäeval üle paarikümne Eesti hobuse. Tõu parimad esindajad viiakse juba eeloleval nädalavahetusel Ülenurmele, kus toimub aretajate aasta sündmus “Tõuloom 2018”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles