Riik pakub põuas kannatanutele laenu (2)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaelu edendamise sihtasutuse juht Raul ­Rosenberg usub, et laenu­taotlejaid ­koguneb ­sadakond ja 20 miljonit eurot jagatakse põua tõttu raskustesse sattunute vahel välja.
Maaelu edendamise sihtasutuse juht Raul ­Rosenberg usub, et laenu­taotlejaid ­koguneb ­sadakond ja 20 miljonit eurot jagatakse põua tõttu raskustesse sattunute vahel välja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maaelu edendamise sihtasutus (MES) hakkas eile vaagima laenutaotlusi ja heakskiidu korral andma laenu põllumajandus­ettevõtetele, mis suudavad tõestada, et kannatasid kahju suvise põua tõttu ja on sattunud makseraskustesse.

Riik eraldas selleks MESile 20 miljonit eurot, mis jagatakse laiali laenude, mitte toetustena.

Eile keskpäevaks oli sihtasutusse laekunud kümme taotlust kokku ­poole miljoni euro ulatuses. Seega ootab laenamist riigi pakutud summast lõviosa: 19,5 miljonit. Pärnumaalt polnud ­MESile eilseks esitatud ainsatki laenutaotlust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles