Ott Lepland pakub kontserdil pillimängugi

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Leplandi värskelt albumilt on jõudnud raadiotesse neli singlit.
Ott Leplandi värskelt albumilt on jõudnud raadiotesse neli singlit. Foto: Allar Tiisler

Täna õhtul tutvustab Pärnu ööklubis Sugar oma teist albumit “Laulan ma sind” “Superstaari” saatest tuntud Ott Lepland, kelle värske looming annab rohkem aimu laulja muusikalistest ambitsioonidest.

“Plaadil olevast 11 loost viis on minu enda kirjutatud ja inimesed saavad tänu sellele kindlasti minust kui muusikust rohkem aimu,” ütles Ott Lepland Pärnu Postimehele. “Aja jooksul olen ikka kirjutanud sahtlisse muusikat. Parimad palad noppisin välja ja peale selle on plaadil lugusid, mille olen kirjutanud viimase poole aasta jooksul. Olen plaadiga väga rahul. Kuigi eksperimenteerisin veidi, on see plaat siiski rohkem minu nägu, kui oli esimene album, millele kirjutasin vaid kaks lugu. Usun, et järgmised plaadid tulevad veelgi minulikumad.”

Raadiosse jõuab hulk singleid

Laulja sõnade järgi on uus plaat üsna eriilmeline ja sellelt leiab nii klaveriballaadi, sümfoonilise viiuliballaadi, popballaadi kui indie-sugemetega roki.

Leplandi kõrval on plaadile muusikat kirjutanud ta muusikutest sõbrad Kaspar Kalluste, Tarvi Kull, Lauri Joamets, Taavi Paomets ja Janno Reim. Sõnade autorid on peale Oti Aapo Ilves ja Maian Kärmas.

Värske hiti “Süte peal sulanud jää” autor on aga hoopis Soome Universali plaadifirma produtsent Jussi Nikula.

“Uus plaat on kindlasti oluliselt raadiosõbralikum, kui oli eelmine,” märkis Lepland. “Kui esimesel plaadil oli palju alternatiivi, siis “Laulan ma sind” albumi looming on siiani hästi raadiotesse läinud.”

“Süte peal sulanud jää” kõrval on rahva seas juba tuntust kogunud “Kohtume jälle”, “Öö” ning kaunis duett “Sinuni”, mille Lepland salvestas koos Lenna Kuurmaaga.

Aastavahetuse paiku loodab ta avaldada plaadilt veel viienda singli.

Kas kunagi jõuab vaatajani mõni Ott Leplandi muusikavideo, sellele ei osanud laulja üheselt vastata.

“Oleme mõlgutanud küll mõtteid muusikavideost ja kui tekib hea idee, siis miks mitte. Kuid praegu veel ei oska öelda, mis loole see teha,” ütles Lepland.

Hiiumaa inimesed on väga olulised

Plaadi tootmise kõrval on Lepland osalenud viimase kuu jooksul aktiivselt TV3 tele-show’s “Laulupealinn”, milles ta esindab Kärdlat.

“Praegu on üldse kiirem periood,” nentis noormees. “Paar nädalat tagasi oli aeg, kui olin kas stuudios või saate “Laulupealinn” proovides, sest mõlemad olid minu jaoks tähtsuselt esikohal. Et plaat on lõpuks tehases, on nüüd aega rohkem saatele keskenduda.”

Et Leplandi juured ulatuvad Hiiumaale, on sealsete inimeste esindamine talle äärmiselt oluline ja saate edu nimel on ta kõvasti proovi teinud.

Sel pühapäeval esitab iga osaleja saates kaks lugu ja Lepland peab laulma koos sugulase ja meremehega. Leplandi kõrval on saatesse jäänud veel Laagrit esindav Koit Toome, Kohila neiu Birgit Õigemeel ja Kohtla-Järvel üles kasvanud Tanja Mihhailova.

Tulevikuplaanidest rääkides märkis Lepland jõuludeaegset kontserdiprojekti. Ja peagi jõuab Eesti kinodesse tänavu suvel vändatud film, milles Lepland kaasa lõi. Uue aasta aprillis peaks tulema Tallinnas, Tartus ja Pärnus lavale projekt “Happy Birthday, Barbra Streisand!”, kus Leplandi kõrval esinevad Gerli Padar, Kelli Uustani, Hele Kõrve, Evelin Pang ja Uku Suviste.

Tänasel plaadiesitlusel lubab Lepland pärnakaile kõva kontserdielamust.

“Kontserdil saab kuulda nii uusi lugusid värskelt plaadilt kui eelmise plaadi kuulsamaid palu,” lubas laulja. “Kontserdi juures on uus nüanss seegi, et mängin ise pilli. Võtan kaasa klahvpilli, mida olen õppinud. Usun, et tuleb vägev kontsert, ja kutsun kõiki kontserdile.“

Leplandile assisteerib DJ-puldist Kert Klaus.

 

Ott Lepland

Sündis Tallinnas 17. mail 1987.

Õppis Tallinna Vanalinna muusikakoolis klaverit ja Otsa koolis popdžässi laulu erialal.

Jõudis 2009. aastal ETV saates “Laululahing” WAF-kooriga finaali.

Võitis 2010. aastal TV3 show’ “Eesti otsib superstaari”.

2011. aastal osaleb teleprojektis “Laulupealinn”, kus esindab Kärdlat.

On osalenud mitmes muusikalis, etenduses ja kontserdiprojektis.

Avaldas 1995. ja 1996. aastal neli kassetti seerias “Ott ja sõbrad”.

2010. aastal ilmus debüütalbum “Ott Lepland”.

2011. aastal ilmub album “Laulan ma sind”.

Andmed: Internet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles