Parim fotojahimees tabas korraga ilvese, metskitse ja põdra

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Vereta jahi võidutöö: ilves äsja murtud metskitsega, põder tunnistajaks. Pildikütiks oli Karl Tammiste.
Tänavuse Vereta jahi võidutöö: ilves äsja murtud metskitsega, põder tunnistajaks. Pildikütiks oli Karl Tammiste. Foto: Karl Tammiste

Tänavusel loodusfotograafide võistlusel „Vereta jaht“, mis peeti maikuus Pärnumaal, tunnistati parimaks pildikütiks järvalane Karl Tammiste, kes tabas eheda stseeni metsaelust: ilves äsja murtud metskitsega, põder tunnistajaks.

Vereta jahi korraldaja, Eesti loodusmuuseumi zooloogiaosakonna juhataja Tiit Hundi sõnul oli võidu saavutanud foto seekord üsna eriline.

„Võidutöö valikul sai žüriile otsustavaks asjaolu, et Tammiste tabatud stseen oli harvaesinev ja kogu võistluse ajaloos unikaalne,“ ütles Hunt.

Karl Tammiste võidupilt pälvis ka mitu eripreemiat. Eriauhinnad said veel Indrek Ilomets (Looduse Omnibussi auhind) ja Ingmar Muusikus (ajakirjade Eesti Loodus ja Looduse Sõber auhinnad). Parima pildi tänavusest jahisaagist metskurvitsast tegi samuti Karl Tammiste.

14. korda peetud "Vereta jaht" toimus tänavu maikuus Pärnumaal RMK Jäärumetsa jahimajandi maadel.

Võistluse jooksul, reede õhtust pühapäeva keskpäevani, kaardistasid fotograafid kokku 104 liiki loomi ja linde. Fotojahi käigus tehtud piltidest on žürii valikul kokku saanud näitus, mis iseloomustab Jäärumetsa jahipiirkonna maastikke ja selle asukaid.

"Vereta jaht" on pärisjahi sarnane jaht, kus relvadeks on fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. Ei ühtegi pauku, vaid vaiksed kaameraklõpsud. Fotokaameratega hiiliti ja varitseti väärilist saaki varavalgest hilisõhtuni.

Varasematel aastatel on jahiloomaks olnud sokk, metssiga, kobras, metskits, põder, karu, ilves, hunt, saarmas, metsis ja metsnugis.

Fotokonkurssi korraldavad MTÜ Vereta Jaht, RMK, Eesti loodusmuuseum ja Overall Eesti AS.

"Vereta jahil" tehtud fotosid saab vaadata Tallinnas Eesti loodusmuuseumis avatud näitusel novembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles