Kirjaniketuur jõuab Pärnusse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Mikk Pärnits.
Kirjanik Mikk Pärnits. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kolmapäeval, 2. novembril kell 14 kohtuvad Pärnu keskraamatukogu suures saalis üle-eestilise kirjaniketuuri raames pärnakatega Birk Rohelend, Ketlin Priilinn ja Mikk Pärnits.
 

Birk Rohelend (pärisnimi Hele-Riin Moon) on üks kirjastuses Tänapäev välja antud noorsooromaani sarjade (2007 ja 2009) autor. 2008. aasta sügisest on ta kirjandusrühmituse Purpurmust Org liige. Kirjastuse Tänapäev ja Eesti lastekirjanduse keskuse korraldatud noorsooromaani konkursil saavutas Rohelend 2006. aastal 3. koha teosega "Mina, Mortimer" ja 2008. aastal jagas esikohta Kristiine Kurema kõrval kirjatööga "Enesetapjad". Eesti romaaniühingu korraldatud 2008. aasta romaanivõistlusel jagas Rohelend kolmandat kohta Marion Andra kõrval teosega "Mu sõraline sõber".

Ketlin Priilinna (kodanikunimi Ketlin Rauk) sulest on ilmunud raamatuid nii lastele, noortele kui täiskasvanud lugejatele. Priilinn on tõlkinud neli teost inglise keelest eesti keelde. Temalt on ilmunud näiteks "Maarjamäe kägu" (2007), "Sefiirist loss" (2010).

Mikk Pärnits on müstik, prohvet, punkar, häkker, maag, võlur, šarlatan, valetaja, sigavärdjas, päästeingel, laiskvorst, nihilist, anarhist, diskordialane, luuser, poiss.  Pärnitsalt on ilmunud "Näiv on jääv: [lühijutud]" (2005) ja "Hundikutsikaeetika" (2009).

Üle-eestiline kirjaniketuur toimub kaheksandat aastat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles