Linnagalerii esitleb klaasikunsti ja miniatuurjoonistusi

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnagaleriis on avatud kaks eripärast näitust, mis toovad külastajateni nii Eesti klaasidisaini kui elulise maalide-joonistuste sarja.

“Me sobime kokku” on kolme klaasidisaineri – Aleksandra Pavlenkova, Kristiina Oppi ja Andra Jõgise – tarbenõuseeria, mis koondab endas joogiklaase, kanne, vaase ja kausse. Sari lähtub koostööst ja kokku sobimise-sobitamise põhimõttest. Iga klaasobjekt on kujundatud eraldi, säilitades isikupära ja originaalsuse, ent valminuna sobituvad need üksteisega, moodustades ühtse terviku.

Pärnu juurtega Jõgise sõnutsi valmisid esimesed klaasesemed kolmiku õpingute päevil. “Meie koostöö sai alguse kunstiakadeemias 2014. aastal, mil sündis esimene disain,” meenutas neiu. Varem vaid Tallinnas oma disaini eksponeerinud kunstnikud otsustasid tänavu pealinnast mujalegi linnadesse liikuda. “Mõtlesin, mis oleks parem, kui seda kodulinnas Pärnus teha,” arutles Jõgis. Pavlenkova, Oppi ja Jõgis on ühisloomingut varem tutvustanud Peterburis ja Stockholmiski.

Linnagalerii kunstnike maja esitleb samal ajal tallinlanna Johanna Mudisti maali- ja joonistusnäitust “Ootajad”, mis koomilises võtmes jutustab loo inimese elu poeesiast ja traagikast, hoides tasakaalus argielu realismi ja fantaasiat. Mudist eksponeerib väljapanekul nii maale kui tikutopsi mõõtu joonistusi, mis pikalt oma kohta otsinud.

“Olen oodanud õiget aega, kohta, inspiratsiooni või tunnet. Mõnda maali olen proovinud teostada aastaid, mõnda kujundit olen maalinud mitu korda, kuid jäänud rahulolematuks ja jätnud need oma aega ootama,” tunnistas kunstnik.

“Me sobime kokku” jääb linnagaleriis huvilistele vaatamiseks 6. septembrini. “Ootajad” on kunstnike maja galeriis avatud 9. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles