Liitumine väidetavalt ei vähenda Pärnus riigitöökohti

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Roheline 64 hoonest, kus tegutsevad nii keskkonnainspektsiooni kui -ameti inimesed, on plaanis kujundada põllumajandus- ja keskkonnavaldkonna riigimaja.
Pärnu Roheline 64 hoonest, kus tegutsevad nii keskkonnainspektsiooni kui -ameti inimesed, on plaanis kujundada põllumajandus- ja keskkonnavaldkonna riigimaja. Foto: Urmas Luik

Riigitöökohtade pealinnast väljaviimise tähe all kevadel Pärnusse ümber asunud keskkonnainspektsioon liitub Tallinnas paikneva keskkonnaametiga, kuid väidetavalt ei liigu ametikohad seetõttu pealinna tagasi.

Keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov kõneles märtsis, kui asutuse ametlik asukoht Pärnusse üle toodi, et töötajad paigutatakse siia ümber pikema aja jooksul, ent 12 neist jääb siiski Tallinna. Pärnust pärit Volkov ja tema asetäitja olid ühed esimestest ümberasujatest.

Nüüd on aga kooskõlastusringil seadusemuudatus, et keskkonnainspektsioon tuleva aasta 1. jaanuarist liita Tallinnas paikneva keskkonnaametiga. Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Berit-Helena Lamp sõnas, et kõik eelmised kokkulepped töökohtade pealinnast väljaviimise kohta jäävad kehtima ja ühendamine ei mõjuta neid. "Töökohtade Tallinnast väljaviimise teema on üks valitsuse prioriteete ja meil tuleb asutusi ühendades sellega arvestada," märkis ta.

Lamp ei osanud öelda, kui palju ametikohti kahe asutuse liitmisel kaob, sest tõenäoliselt ei ole vaja topelt raamatupidajaid, haldustöötajaid või sekretäre. "Eesmärk ei ole ka koondada, vaid tööd senisest paremini ümber korraldada," vahendas ta ministeeriumi seisukohta, lisades, et töökohti puudutavad küsimused saavad vastuse lähikuudel.

Veel tähendas Lamp, et ühendatavate keskkonnasutuste tulevase peakontori asukoha üle arutelud käivad. Ent tuleva aasta alguses kohe tõenäoliselt ei tehta suuri ümberkorraldusi ega võeta ette kolimisi.

Plaani kujundada Pärnus Roheline 64 hoonest, kus praegu tegutsevad keskkonnainspektsioon ja -amet, põllumajandus- ja keskkonnavaldkonna riigimaja, Lambi kinnitusel kahe asutuse ühendamine ei mõjuta.

Keskkonnaameti ja -inspektsiooni praeguste juhtide ametiaeg saab läbi selle aasta lõpus. Hiljemalt septembris on plaanis kuulutada välja konkurss ühendasutuse juhi kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles