Teemanädal tutvustab tänavu Türgi kultuuri

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teemanädala avab Türgi suursaadik Hayriye Kumaşcıoğlu. 
Teemanädala avab Türgi suursaadik Hayriye Kumaşcıoğlu. Foto: Raul_Mee /

Pühapäeval algab Pärnus järjekordne teemanädal, mis tänavu on pühendatud Türgile. 15 aastat tagasi alguse saanud üritusesari keskendub igal aastal eri riigi kultuurile, tutvustades keelt, kombeid, kunsti, muusikat, kirjandust ja sporti.

Raeküla Vanakooli keskuse korraldatav teemanädal hõlmab tihedat programmi, mis pakub tegevust ja meelelahutust järgmise laupäevani. Linna eri asutused, sealhulgas keskraamatukogu, haigla, Ammende villa ja Sindi gümnaasium pakuvad huvilistele tutvumiseks nii filme, näitusi, toitu kui muusikat.

Türgi nädal avatakse Rüütli platsil kell 15. Peakorraldaja Piia Karro-Selja sõnutsi on kohavalik sümboolne, sest Eesti esimene president Konstantin Päts mängis olulist rolli Türgi iseseisvumisel. Avapäeval tervitavad linlasi Türgi suursaadik T. E. Hayriye Kumaşcıoğlu ja Pärnu meer Romek Kosenkranius. Muusikalise etteastega kostitab Türgi TED Ankara kolledži 4.–5. klasside folkloorirühm.

Ettevõtmise raames väisab linna üle 35 külalise Türgist, nende seas professionaalsed kokad, ebru- ja puutrükikunstnikud ning traditsioonilise rahvalaulu rühmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles