Kahe silla jooks muudab liikluskorraldust

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe silla jooks 03SEPT17 Jooksmine, sport. Foto Urmas Luik/Pärnu Postimees
Kahe silla jooks 03SEPT17 Jooksmine, sport. Foto Urmas Luik/Pärnu Postimees Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Laupäeval ja pühapäeval Pärnu kesklinnas toimuv Jüri Jaansoni kahe silla jooks muudavad märkimisväärselt piirkonna liikluskorraldust.

Võistluskeskuse ehitamise, sealhulgas stardi- ja finišiala korraldamisega ning nädalavahetuse spordiüritustega on kinni Vee ja Akadeemia tänav. Nende sulgemise tõttu käib kogu liiklus Ringi ja Laia tänava kaudu. Mõlema suuna ajutised bussipeatused on paigaldatud Laia tänava Kesklinna silla poolsesse otsa. Liini 18 bussid pööravad ümber Pärnu Keskuse parklas Apollo kino kõrval.

Liikluskorraldus kesklinnas kahe silla jooksu ajal.
Liikluskorraldus kesklinnas kahe silla jooksu ajal. Foto: Spordiklubi Pärnu Kahe Silla Klubi MtÜ

Pühapäeval on raskendatud kohalike elanike ligipääs Vallikääru kesklinnapoolsesse serva (Õhtu, Rüütli, Kalda tänav). Kohalikud pääsevad piirkonda Rüütli ja Akadeemia tänava ristmikult, kuid autodega ei ole Õhtu ja Kalda tänaval sel päeval 11–15 sõita võimalik. Korraldajad soovitavad pühapäeval sõiduautodega liikuma pääsemiseks parkida kohtades, mis jäävad elamukvartalist väljapoole või asuvad Õhtu põigu, Vana-Tallinna ja Rüütli tänava ääres.

Muudetud liikluskord kehtib ülehomme kella 18.30st pühapäeval kella 17ni. Kesklinna sild suletakse pühapäeval stardi ajaks 11.55–12.20.

Kesklinna liikluskorraldus kahe silla jooksu ajal.
Kesklinna liikluskorraldus kahe silla jooksu ajal. Foto: Spordiklubi Pärnu Kahe Silla Klubi MtÜ

Kooliaasta alguse puhul ja Jüri Jaansoni kahe silla jooksu ajal saab ülehomsest 4. septembrini Pärnus linnabussiga tasuta sõita. Bussikaardi valideerimine nimetatud kuupäevadel ei ole kohustuslik, küll aga soovituslik, raha ei lähe bussikaardilt maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles