Ümber maailma purjetanud rändurid jõudsid pärast kolme aastat koju        (1)

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar ja Ellen naudivad Trolli pardal lõunamaa päikest.
Üllar ja Ellen naudivad Trolli pardal lõunamaa päikest. Foto: Erakogu

Taasiseseisvuspäeva hommikul kinnitas Pärnu jahtklubi lipu all seilav kahemastiline purjekas Troll otsad kodusadamas, kust lahkuti kolme aasta, kahe kuu ja 15 päeva eest, et purjetada ümber maailma.

Trolli kapten, 56aastane Üllar Võsumaa kõneles, et soov pikale reisile minna oli tal abikaasa Elleniga juba 2015. aasta 5. juunil, kui Pärnus purjed heisati.

“Reisi algul otsustasime abikaasaga, kelle hüüdnimi pere ja sõprade ringis on Ruu, et läheme just täpselt nii kaugele, kuni lusti jätkub,” selgitas merekaru Üllar. “Erinevalt senistest reisidest ei olnud me tagasipöördumiseks seotud mingi kindla kuupäevaga. Nii kujuneski välja, et kui tuli soov lõpuks koju tagasi jõuda, tähendas see ümber maailma purjetamist. Tuuled lihtsalt puhuvad nii. Me ei ole kunagi tähelepanu otsinud ja sponsorite abi kasutanud, seetõttu ei reklaaminud oma tegemisi laiale avalikkusele. Kui kellegagi on asi jutuks tulnud, siis pole me midagi varjanud.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles