Nüüd astub laps ka huvikooli Arno kaudu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti
Arvuti Foto: Karli Saul

Algavast õppeaastast hakkab Pärnu linna munitsipaalhuvikoolidesse astumine ja õppetasu lepingute sõlmimine toimuma e-keskkonnas Arno. Erahuvikoolidesse registreeritakse õpilasi senisel viisil.

Pärnu linnavalitsuse teatel tuleb lapsevanemal, kes soovib esitada lapse huvikooli astumise taotluse, siseneda Arno-nimelisse infosüsteemi. Kirja saab end panna huvikoolidesse, kuhu registreerimine on avatud ja kuhu võetakse vastu vastavas vanuses lapsi. Arno avalehel on välja toodud lühiülevaade huvikoolide rühmade ja pakutavate õppekavade kohta.

Elektroonse programmiga on seotud Pärnu spordikool, Pärnu kunstikool, Pärnu kunstide maja, Pernova hariduskeskus, Paikuse huvikool, Audru kooli muusika- ja kunstiosakond ning Pärnu muusikakool.

Pärnu muusikakooli kevadiste katsete alusel vastu võetud õpilaste vanematel tuleb õppetasu leping Arnos kinnitada.

„Pärnu haridusteenuste haldamise süsteemi Arno lisandub samm-sammult võimalusi. Eesmärk on luua nüüdisaegne ja kasutajasõbralik keskkond, kus vanem saab esitada taotlusi ja näha oma lapse haridusteega seonduvat: millal laps läks lasteaeda, millises huvikoolis ja millises üldhariduskoolis ta on käinud või käib,“ rääkis linnavalitsuse huvihariduse spetsialist Kadri Rebane.

„Mugavamaks muutub maksminegi: Arno saadab iga jooksva kuu eest arve lapsevanema e-posti aadressil. Uue võimalusena saab maksta pangalingi kaudu ja edaspidi otsekorraldusenagi. Endiselt säilib variant soovi korral tasuda pangakontoris või internetipangas,“ lisas Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles