Galerii: Aknakoja tehas õnnistati täna pidulikult

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uues ja avaras Aknakoja tehases Loode-Pärnu tööstusalal on töö juba mõni kuu käinud, aga maja pidulik vastuvõtmine toimus täna.

Ehituslikult on Loode-Pärnus Pärlimõisa teel asuva Aknakoja uus tehas valmis, isegi nipet-näpet asju pole tegemata. Haljastus on korrastatud, puud istutatud. Viimase detailina püstitati eile maja ümber aed. “Muidugi arendame edasi, aga see protsess on 100 protsenti lõpetatud,” sõnas aknaid ja uksi tootva firma juhataja Rainer Aru.

Aru kõneles, et valminud majas on inimesed juba kenasti sisse elanud ja nüüdsed head töötingimused tunduvad juba mõneti tavapärased. Ümberkolimine ei põhjustanud tootmises tagasilööki, kuid kevadel tehti tellimusi loodetust vähem. Ent jaanipäevast alates töötab tehas täisvõimsusel ja nii suures mahus tööd jagub oktoobrini. “Tehas on välja müüdud. Sellevõrra möödub teine poolaasta raske töö tähe all. Loodame, et saavutame väga hea tulemuse aasta lõpuks jälle,” avaldas ta.

Aru möönis, et eelmisel rendipinnal Pärnus Ehitajate tee ääres poleks nad suutnud sedavõrd palju tellimusi täita. Ta sõnas, et vahe tellimuste hulgas ei ole küll väga suur, aga vanas kohas töötati kitsikuses võimete piiril. Kitsad olud valitsesid nii tsehhis kui hoovis – need ei olnud lõpuks enam normaalsed töötingimused. Pidime materjali ümber tõstma, et midagi kätte saada,” lausus ta, lisades, et tootmine muutus põrgulikult raskeks, kui tööd oli palju.

Aru võrdles ettevõtte praegust seisu seitsme aasta taguse ajaga, kui pankrotti läinud Glaskeki kolm töötajat Andrus Pook, Nigul Nurm ja tema ise rajasid uue aknatehase. Siis, 2011. aasta mais oli Aknakojal Pärnu KEKi majas kasutada 1200 ruutmeetrit pinda. Nüüdses aga 3200 ruutmeetrit. Aknakoda alustas 16 töötajaga, praeguseks saab nende kaudu kõikjal Eestis tööd üle 50 inimese, kellest 20 on edasimüüjad. Esimesel paaril kuul tehti 30 akent päevas. Praegu valmib Aknakojas 90 akent päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles