Sotstöötajad võivad pääseda sohvriametist

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks projekti eesmärgiks on siduda võimalikult palju sõite omavahel juba toimiva ühistranspordiga.
Üheks projekti eesmärgiks on siduda võimalikult palju sõite omavahel juba toimiva ühistranspordiga. Foto: Urmas Luik

Sotsiaalministeerium on käima lükanud pilootprojekti, mille raames loodetakse välja selgitada, milline võiks olla Eestis toimiv ja eri pooltele sobiv sotsiaaltransporditeenuse korraldus. Selle raames hakkavad katseperioodi vältel sotsiaaltransporditeenust pakkuma ühistranspordikeskused.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuki ­sõnutsi ei muutu teenuse korralduses midagi enne järgmist aastat ja süsteemi kirjeldada on praegu veel vara: ­seda alles hakatakse looma. “Asjadest on natuke ette rutatud, kõik on alles algstaadiumis,” märkis ta.

Seni on sotsiaaltransporti korraldanud kohalik omavalitsus. Harvad ei ole juhud, kus sotsiaaltöötajad ise abi­vajajaid sõidutavad, kas poodi toidu järgi või Tallinnasse arsti juurde. “Eesmärk ei ole teha asju keerulisemaks, vastupidi. Transporditeenus oleks sellisel juhul eraldatud sotsiaaltöötaja igapäevastest tööülesannetest. Piir sotsiaal- ja ühistranspordi vahel hakkab nagunii kaduma. Seega on ühtne süsteem parim lahendus,” lausus Kärpuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles