Kui noortekamba ohvriks langeb politsei: teismelised rüüstasid konfiskeeritud sõidukite parklat (27)

Martin Laine
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri konfiskeeritud sõidukite parkla asub Tammsaare vanas sõjaväelinnakus (Tammsaare tn 61), mis on ümbritsetud müüridega ning mida valvatakse kaamerate abil. Linnakus asub veel näiteks Lääne prefektuuri Pärnu kordon.
Lääne prefektuuri konfiskeeritud sõidukite parkla asub Tammsaare vanas sõjaväelinnakus (Tammsaare tn 61), mis on ümbritsetud müüridega ning mida valvatakse kaamerate abil. Linnakus asub veel näiteks Lääne prefektuuri Pärnu kordon. Foto: Lääne prefektuur

Kamp alaealisi, kellest nii mõnigi alla 14aastane, jõudis aasta jooksul rüüstata Pärnus suurt hulka autosid, kusjuures üks suuremaid vargusi pandi toime otse korrakaitsjate nina all: konfiskeeritud sõidukite parklast.

Möödunud aasta oktoobriõhtul kell pool kaheksa ronisid kaks sala­pärast noormeest üle aia, mis ümbritses Lääne prefektuuri konfiskeeritud autode parklat Pärnus. Territooriumil, kus prefektuur hoiab näiteks kuritegude asitõendeid või roolijoodikutelt ära võetud masinaid, murdsid noored sisse eri sõidukitesse.

Näiteks kadus ühest Opelist 1100 eurot väärt puutetundlik keskkonsool, kolmest Volkswagenist ja ühest ­Mazdast varastati autoraadio ja raadio­paneel, Peugeot’st tulekustuti ja tuvastamata sõidukist näiteks Horvaatia metallmünt.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelson tõdes, et parkla on varustatud turvakaameratega, mis hiljem aitasidki pätid tabada. “Autodesse ei ole seal varem sisse murtud.” Pärast juhtumit parandanud Riigi Kinnisvara AS parkla turvameetmeid.

Nende konkreetsete varguste taga oli 17aastane Marek (nimi muudetud, kuna kohtulahend sisaldab vaid initsiaale) ja nüüdseks 20aastane Aron. Vargus politsei parklast oli neile aga pelgalt kuritegude jäämäe tipp. Mis hullem, enamasti olid kahe noormehe kuriteokaaslased väga noored, suisa lapsed.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles