Eestlased ei mõista puhkuse ajal töölt eemale hoida

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus ja töö käivad eestlastel ikka käsikäes
Puhkus ja töö käivad eestlastel ikka käsikäes Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

CV Keskuse äsjasest küsitlusest selgus, et pea kolmveerand Eesti elanikest töötab puhkuse ajal. Pea iga kolmas töötaja tegeleb puhkusel olles tööasjadega aktiivselt ja loeb kirju vähemalt kord päevas, 42 protsenti töötajaid hoiab ametiasjadel silma peal aeg-ajalt.

Kõige tihedamini hoiavad end tööl toimuvaga kursis müügisektoris tegutsevad inimesed ja juhid, kellest koguni 80 protsenti leidsid, et on seotud tööasjadega puhkuselgi. Kõige vähem töötavad puhkuse ajal transpordi- ja ehitussektori töötajad.

“Küsitlus näitas, kuivõrd läbipõimunud on tänapäeval töö ja vaba aeg: kõigest viiendik juhte suudab puhates tööd mitte teha,” ütles Eesti suurima tööportaali CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.Auväärt lisas, et infoajastul ­tuleb puhkusel viibides näha suurt vaeva, et põgeneda tööga seotud uudiste eest, kuna töö on meist alati vaid mõne kliki kaugusel. “Samal ajal on töötajate soov end tööga aeg-ajalt kursis hoida mõistetav: teadmatus, mis tööl toimub, tekitaks paljudele puhkusel olles arvatavasti suurt stressi,” arutles Auväärt.

Küll aga toonitas kommunikatsioonijuht, et ei tohi unustada puhkuse hädavajalikkust energiavaru taastamisel. Eestis on sätestatud minimaalseks põhipuhkuse kestuseks 28 kalendripäeva aastas, millest vähemalt 14 kalendripäeva tuleb puhata katkematult.

CV Keskuse küsitlusse andis panuse 1207 töötajat kõikjalt Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles