Maakoolides võtab aabitsa vastu 303 last

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna piiri taga võtab aabitsa vastu esialgsetel andmetel 303 last.
Pärnu linna piiri taga võtab aabitsa vastu esialgsetel andmetel 303 last. Foto: Arvo Meeks

Pärnu linna piiri taga võtab aabitsa vastu esialgsetel andmetel 303 last, kes istuvad aktusel aukohal 26 koolis.

Valdavalt täituvad koolimajad rõõmsa sädinaga teadmistepäeval, kuid näiteks Häädemeeste keskkoolis, Lihula gümnaasiumis, Kihnu koolis ja Tootsi lasteaias-põhikoolis alustatakse uut aastat täistöönädalast, 3. septembrist.

Suurimad esimesed klassid on Kilingi-Nõmme gümnaasiumis, kus aabitsa saab 32 last, Sindi gümnaasiumis on neid kahe võrra vähem ja Vändra gümnaasiumi tuleb 28 kooliuusikut. Paralleelklassid töötavad Kilingi-Nõmme, Sindi ja Vändra gümnaasiumis ning Sauga põhikoolis.

Seevastu Virtsu koolis on üks laps, Libatse ja Kergu lasteaias-algkoolis ja Kihnu koolis kaks last, kellele nende esimene õpetaja annab esimese tunni.

Haldusjaotuse järgi kuuluvad enne Audru, Paikuse ja Tõstamaa valla koolid Pärnu linna koolide nimistusse.

Hea on tõdeda, et eelmise õppeaasta järel ei suletud Pärnumaal ühtegi kooli, mida koos maakonnakeskusega on 44, sealhulgas endiselt Läänemaalt Lihula gümnaasium, Kõmsi, Metsküla ja Virtsu kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles