Kristin Tattar tegi Eesti kettagolfi ajalugu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Tattari (paremal) nägu ütleb kõik: tiitlivõistluste medaliga võib rahule jääda.
Kristin Tattari (paremal) nägu ütleb kõik: tiitlivõistluste medaliga võib rahule jääda. Foto: Rene Westenberg

Kui mullu valiti Pärnumaal esimest korda aasta naissportlaseks discgolf’i-mängija, tegi nüüd seesama kettavõlur Kristin Tattar tänutäheks kingi kogu Eesti rahvale, tulles esimese eestlasena tiitlivõistlustel medalile.

Eesti kettagolfarid on EMil muude riikidega heidelnud kolmel korral, kuid enne augustikuist mõõduvõttu Horvaatias polnud maarjamaalastel esikolmikusse asja olnud. Tänavu lõpetati medalipõud.

“2014. aastal olin ma alles alustav mängija ega osanud sellise kaaluga võistlusest unistadagi. 2016. aastal sain esimest korda minna Eestit esindama ning lõpetasin endale ja kõigile üllatuseks tugeva neljanda kohaga. Sel aastal olid Eesti tiimil kindlasti juba medalimõtted,” rääkis Eesti 16-liikmelise koondise kapten Tattar.

Need mõtted tegi esimesena teoks just koondise kapten, kes läbis neli võistlusringi 253 viskega, mis andis lõpptulemuseks viis üle par'i ja pronksmedali. Tattarit edestasid vaid kaks tugevat soomlannat – Henna Blomroos (–8 alla par'i) ja Eveliina Salonen (–5).

“Eveliina ja Henna mängisid kogu turniiri väga hästi. Tegelikult on nad olnud terve hooaja vältel ülimalt heas hoos ja tihti on raske nendega sammu pidada. Sel hooajal olen Hennat paaril korral edestanud ja Eveliinaga viiki mänginud,” rääkis pärnakas. “Nad on kahtlemata tugevad konkurendid ja väärisid kahte esimest kohta igati.”

Tänu Tattarile koduriigi discgolf'i ajalukku läinud päeval – 18. augustil – tuli teinegi medal, kui Viljandi poiss Robin Lepik saavutas meesjuunioride ehk alla 18aastaste klassis samuti pronksi. Tema järel oli Maico Rimmel neljas ja sama koha saavutas meeste klassis mänginud Tattari elukaaslane Silver Lätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles