Võsas peidavad end pissuaarid ja telerid

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia maantee äärses ligemale 200 ruutmeetril laiuvas võsas leidub külmkappe, rehve, rõivaid, pissuaare ja klaastaarat.
Riia maantee äärses ligemale 200 ruutmeetril laiuvas võsas leidub külmkappe, rehve, rõivaid, pissuaare ja klaastaarat. Foto: Laura Vadam

Auklikud tossud, meeste viigipüksid, topsijäätise paberid, lagunenud autoistmed, odekolonnipudelid ja samblasse kasvanud külmkapp, bensiinipaak, rehvid, tuhandeteks kildudeks purunenud klaas, pissuaar, lapsekäru ja lähiminevikust pärit televiisorikastid.

Just selline pilt avanes kolmetunnisel rattasõidul, kui elava liiklusega teedest eemale hiilisin, sõites läbi Rääma raba muda, Niidu pargi okaste ja Riia maantee äärse võsa.

Retke võtsin ette kindlal eesmärgil: leida prügi ja see üles ­märkida. Prahiotsimise tuhin ei tulnud mul ainult oma sisemise maa­ilmaparandaja soovil, vaid kantuna ulatuslikumast missioonist.

15. septembril toimub Eesti kodanikualgatusest “Teeme ära!” välja kasvanud üleilmne maailmakoristuspäev, mil 150 riiki puhastavad samal ajal oma territooriumi. Ettevõtmise eesmärk on eemaldada kodukandi loodusest illegaalne prügi, mis randa ja metsa äärde tekib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles